Globaaliksi hitiksi noussut lyhyiden videoiden jakamiseen perustuva sosiaalisen median palvelu Tiktok on joutunut poliittisten kiistojen pelinappulaksi.
Nuorten suosima mobiilivideosovellus TikTok pääsi juuri maailman sadan arvokkaimman brändin listalle. Sovellus kuitenkin kärsii monilla markkinoilla suuresti, kun valtiot uhkaavat poistaa kiinalaisten omistamia applikaatioita sovelluskaupoista. Vaikka TikTok on vakuuttanut, että sovellus pitää käyttäjätiedot käyttäjän markkinoilla eikä lähetä niitä Kiinaan, on sitä toistuvasti kritisoineet varsinkin yhdysvaltalaiset poliitikot, jotka pitävät sovellusta Kiinan yhteyksiensä vuoksi uhkana kansalliselle turvallisuudelle.
Lisävaikeuksia on tuonut Kiinan Hong Kongille asettama kansallisen turvallisuuden laki. TikTok onkin ilmoittanut, että se tulee poistumaan Hong Kongin markkinoilta. ”Viimeaikaisten tapahtumien valossa olemme päättäneet lopettaa TikTok-sovelluksen toiminnan Hong Kongissa”, kertoo suositun sovelluksen tiedottaja uutistoimistolle Reutersille. Tämä oli jatkoa yrityksen lausunnolle, jonka mukaan se kieltäytyy Pekingin esittämästä pyynnöstä sensuroida sovelluksen sisältöä tai käyttäjätietoja. Boikottiin on ryhtynyt myös Intian hallitus, joka ilmoitti jo viime viikolla kieltävänsä TikTokin ja muut tunnetut kiinalaiset sovellukset, jotka koetaan uhkana yksilönvapaudelle ja koskemattomuudelle.
Uutiskirjeen tilaajana saat markkinoinnin ja viestinnän uutiset sekä uusimman MRKTNG-lehden ensimmäisten joukossa. Saat myös viikottain koulutuksistamme kerättyjä vinkkejä käyttöösi sekä tietoa järjestämistämme koulutuksista.